/ 07 May

Sectionaal garagedeur: een goede keuze of niet?

Sectionaal garagedeur: een goede keuze of niet?

Overweeg je om een sectionaal garagedeur te kopen, maar twijfel je of het een goede keuze is? In dit blogartikel helpen we je bij het maken van een keuze door de voor- en nadelen van sectionale garagedeuren met je te delen. Ook geven we je diverse alternatieven voor als een sectionale garagedeur niet de deur blijkt te zijn waar je naar op zoek bent.

Voordelen van sectionaaldeuren

  • De deur kantelt tijdens het openen niet naar buiten, waardoor de deur niet per ongeluk een persoon of voorwerp kan raken.
  • De deurpanelen van sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd waardoor het minder koud en tochtig wordt in de garage.
  • Sectionaaldeuren zijn standaard elektrisch te bedienen, waardoor je niet hoeft te bukken om de garagedeur te openen.
  • Je hebt een ruime keuze uit kleuren en patronen zodat je de garagedeur mooi kunt laten aansluiten op de uitstraling van je woning.

Nadelen van sectionaaldeuren

  • Het is niet mogelijk om een doorloopdeur in de sectionaaldeur te plaatsen. Wel is het mogelijk om een aparte doorloopdeur te laten plaatsen, zodat je alsnog de garage kunt betreden zonder dat je daarvoor de gehele garagedeur hoeft te openen.
  • Tijdens het openen van de garagedeur worden de deurpanelen rechtstreeks onder het plafond gehangen. Hierdoor dien je het plafond vrij te houden en kun je de ruimte dus niet gebruiken om spullen op te slaan.

Wat zijn goede alternatieven voor een sectionaaldeur?

Als je vindt dat de nadelen van een sectionaaldeur niet opwegen tegen de voordelen, dan is het goed om te weten welke alternatieven er zijn, dit zijn ze:

Openslaande garagedeuren

Dit type deur bestaat uit twee deurhelften die naar buiten toe open kunnen klappen. Het grote voordeel van openslaande garagedeuren is dat je snel de garage in en uit kunt gaan en dat je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking hebt.

Daarnaast zijn openslaande garagedeuren goed geïsoleerd en van goede sloten voorzien. Bovendien is het mogelijk om ramen in de deuren te laten plaatsen, zodat er meer daglicht in de garage binnenkomt. Meer over dubbele openslaande garagedeuren.

Roldeuren

Garage roldeuren zijn een goed alternatief voor sectionaaldeuren als je de garage als parkeerplaats of als opslagplaats wilt gebruiken. Net zoals bij een sectionaaldeur bestaat het deurblad uit deurpanelen die horizontaal boven elkaar worden bevestigd.

Het verschil zit hem in dat de deurpanelen bij de roldeuren een stuk smaller zijn zodat ze opgerold kunnen worden in een opbergbox die recht boven de opening van de garage wordt geplaatst.

Neem de tijd om de deuren met elkaar te vergelijken

We raden je aan om de verschillende soorten garagedeuren goed met elkaar te vergelijken. Bezoek bijvoorbeeld een showroom van een garagedeur specialist of oriënteer je verder online.

Neem de tijd om de verschillende deuren en de voor-en nadelen van die deuren tegen elkaar af te wegen voordat je besluit of een sectionaaldeur kopen de juiste beslissing is.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Woonenleefgenot.nl